FILET TÀRTAR

CRU, I SOLAMENT DE FILET

A qui li agrada el filet tàrtar, li agrada de veritat. I a la Taberna de Lesseps, el filet tàrtar és un dels plats emblemàtics. Per a molts amants de la carn de la màxima qualitat, el filet tàrtar constitueix el plat perfecte per apreciar la seva textura i sabor.

El nostre filet tàrtar mai defrauda. Per què? Utilitzem exclusivament la millor matèria primera: el millor filet de vedella al punt màxim de frescor. El filet tàrtar és un plat molt delicat i sabem que la confiança en el producte i en la seva manipulació és clau. Tallem la carn a ganivet just en el moment de servir-ho, i la amanim en base a la nostra recepta perfeccionada dia a dia durant més de 10 anys. L’acompanyem amb patates i una deliciosa salsa de mostassa i mel.

Digues-li steak tàrtar, bistec tàrtar, steak tartare, tàrtar de vedella, però no deixis de gaudir d’aquest fabulós plat ric en proteïnes i minerals.

steak-tartar-01

CURIOSITATS SOBRE L’ORIGEN DEL FILET TÀRTAR

L’origen del filet tàrtar és mític i variat. Marco Polo també descriu al seu llibre de viatges pobles que consumenixen carn crua i especiada. Hi ha qui el sitúa a l’època dels guerrers tàrtars del segle XVII, que posaven la carn assaonada sota la cadira de muntar a cavall abans de menjar-la. També hi ha qui situa l’origen del filet tàrtar a la Polinèsia francesa, també al segle XVII, on hi havia el costum de consumir carn i peix crus. A finals del segle XIX, Juli Verne cita la recepta del filet tàrtar tal i com la coneixem a la seva novel·la Miguel Strogoff.